Ontstaan van de tuin

Toen we in 1997 ons varkensbedrijf nog hadden, brak in Nederland de varkenspest uit. Zo ook bij onze buren. In een straal van 1 km moesten alle andere niet besmette bedrijven "geruimd" worden. Zo ook ons bedrijf. Hierdoor hadden we plotseling geen werk en geen inkomen meer. Theo bouwde thuis een garage "was al gepland" en ik ging werken in de tuin van een tuinarchitect. Hier ontstond mijn liefde voor de tuin. Deze tuin heb ik 2,5 jaar onderhouden en heb in die periode erg veel plantenkennis opgedaan. Ook leerde ik het snoeien van struiken en bomen.

Toen ik later voor mijn verjaardag van een familielid een tuinontwerpcursus cadeau kreeg, was ik dan ook razend enthousiast. Als eindopdracht moesten we een ontwerp maken op je eigen thuis locatie. Ik koos voor deze opdracht de 4000 m2 grasland die naast ons huis lag. Het ontwerp werd goed beoordeeld en men adviseerde om de tuin ook daad werkelijk aan te leggen. Maar Ja, 40 are tuin leg je niet zomaar aan. We kozen voor een geleidelijke aanleg. We begonnen met de structuur door eerst de beuken en buxus hagen en bomen te planten. Hierna werd de tuin stilaan verder aangeplant.

In 2003 werd ons bedrijf door de slechte toekomstperspectieven gesaneerd en gesloopt. Nu kwam er nog eens ruim 40 are grond vrij. We besloten meteen achter het huis, een strakke tuin aan te leggen van 40 X 40 m. Het achterliggende deel van 60 X 40 m. zouden we afrasteren voor wat herten en geiten. Deze dieren zijn er echter nooit gekomen. Alles is tuin geworden en nu is de basis klaar.

Contact gegevens

Hoeksestraat 25
5712 AP Someren
Tel. 0493-496372

Contactformulier

Openingstijden

Op afspraak van 1 mei t/m 31 september (voor groepen vanaf 10 personen)

Binnenkort

Wegens grote renovatie-werkzaamheden is onze tuin het hele jaar 2017 gesloten voor publiek